June 12, 2020

Ter Marsch & Co

Wie kent ze niet, de award winning burgers van Ter Marsch & Co? Ook dit jaar hebben zij ‘Winner best burger Nederland 2020’ en het ‘Lekkerste frietje’ binnengesleept. Mocht je geen plek weten te bemachtigen bij hun restaurants, haal dan lekker af. Dit kan elke dag tussen 17:00 en 21:00! 🍔🍟

💡 Fun fact: de naam Ter Marsch & Co is afkomstig uit 1890; destijds “Fabriek van de Verduurzaamde Vleeschwaren” die zich huisvestte in 1890 op Witte de Withstraat 70. Juist, het pand waar het bedrijf nu nog altijd zit! Een aantal uiterlijke kenmerken zijn binnen het pand bewaard gebleven. Benieuwd naar het begin van Ter Marsch & Co  125 jaar geleden? Lees dan snel verder en ontmoet de Rotterdamse familie Ter Marsch!

🔙 We gaan hiervoor dus terug naar het jaar 1890, Rotterdam zit in de welvaart. Door de toename en groei van de havenindustrie wordt er veel geld verdient en de vraag van luxe producten groeit gestaag. Veel rijkere huishoudens vestigen zich in de binnenstad van Rotterdam en de stad ontwikkelde zich als een welvarende havenstad.De havenbaronnen investeren in prestigieuze statige panden in het centrum. De beste keurslager van de stad huisveste zich op Witte de Withstraat 70.
Bij de familie Ter Marsch wordt de nieuwe welvaart bevredigd met de beste kwaliteit vlees en bereikt hiermee zelfs het predikaat ‘hofleverancier’ voor Koning Willem III. De adel en het Koninklijk Hof wordt door Ter Marsch & Co voorzien van de meest exclusieve producten. Anno 2020 is de geschiedenis nog altijd merkbaar. Wist je dat de glas-in-lood voorgevel van Ter Marsch & Co dateert uit de 19e eeuw? Bij de verbouwing kwam dit prachtstuk naar voren, in een stad als Rotterdam natuurlijk een unicum waar ze heel zuinig op zijn. En wist je ook dat Ter Marsch & Co een tweede vestiging heeft in Amsterdam?

De eigenaren zetten de visie van de familie voort in een hedendaags jasje maar met exact dezelfde belofte als 125 jaar geleden; eerlijke en pure producten en de beste kwaliteit vlees.

📍Amsterdam: Vijzelstraat 4

Ook interesse gekregen in de diensten van haalmenu.nl? Laat je gegevens hieronder achter, en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Laatste verhalen

A webbeluga website